z jobEQ COMET methodology & questionnares
jobEQ/nederlands/producten/COMET
afdrukken

COMET

COMET is de jobEQ competentie methodologie die sinds 1999 door Patrick Merlevede werd uitgewerkt. Het bestaat uit een volledige aanpak die begint bij het op maat uitwerken van jobspecifieke competentiebibliotheken en verder bestaat uit technieken om competenties te testen, zowel door gedragsgerichte interviews als door op maat uitgewerkte vragenlijsten (waarbij u de on-line jobEQ COMET software kan gebruiken, zowel voor self-assessment als voor 360 feedback bevragingen).

De COMET methodologie is een "state-of-the-art" aanpak die rekening houdt met de meest recente ontwikkelingen in het domein van competentiemanagement. Geen wonder dat de COMET aanpak inmiddels door consultants uit Australië, België, Frankrijk, Luxemburg en het Verenigd Koninkrijk in diverse HR projecten werd toegepast.

Om de COMET software te illustreren werkte jobEQ in februari 2002 de COMET/EQ vragenlijst uit op basis van het boek "7 lessen in Emotionele Intelligentie" van Patrick Merlevede (uitgegeven bij Garant in 2000). De COMET/EQ vragenlijst werd inmiddels bij meerdere wetenschappelijke onderzoeksprojecten rond emotionele intelligentie ingezet, zowel in binnen- en buitenland (meerdere bachelor en Master thesissen in meerdere Belgische Universiteiten en Hogescholen, en ook in India, Nederland en het Verenigd Koninkrijk). Sinds 11 april 2003 is de COMET/EQ vragenlijst ook opgenomen in de Vacature website.

< meer informatie over COMET/EQ >